fairgame - Bollywood Movie

Tartalomhoz ugrás
filmadatlap > f
Rendező: Doug Liman
Producer: Jez Butterworth, Akiva Goldsman, Doug Liman, Bill Pohlad, Janet Zucker, Jerry Zucker
Forgatókönyv: Jez Butterworth, John-Henry Butterworth
Zeneszerző: John Powell
Operatőr: Doug Liman
Vágó: Christopher, TellefsenSzereplők:
Naomi Watts (Valerie Plame)
Sonya Davison (Chanel Suit)
Vanessa Chong (Tabir Secretary #1)
Anand Tiwari (Hafiz)
Sean Penn (Joe Wilson)
Sunil Malhotra (Ali)
Ty Burrell (Fred)
Jessica Hecht (Sue)
Norbert Leo Butz (Steve)
Rebecca Rigg (Lisa)
Brooke Smith (Diana)
Tom McCarthy (Jeff)


A történet 2001-től 2008-ig játszódik, különféle helyszíneken.

Valerie Plame az amerikai Központi Hírszerző Ügynökségnek dolgozik, de ezt csak a férje és a szülei tudják róla. Számos titkos akció irányításáért felelős. A 2001. szeptember 11-ei terrortámadások után megkapja az Irakra vonatkozó felderítési adatokat további elemzés céljából azért, hogy tisztázza, Iraknak lehet-e atomfegyvere. Valerie bevonja férjét, Joseph C. Wilson újságírót a munkába, aki korábban Nigerben nagykövetként dolgozott, ezért ismeri az ottani körülményeket és személyesen több minisztert. Wilson a helyszínre látogatva megállapítja, hogy az Irak által feltételezett nagy mennyiségű urán vásárlása Nigerből nem maradhatott volna észrevétlen, tehát nem is történt meg. Ennek ellentmondóan a CIA másik elemzője szerint bizonyos alumínium csövek vásárlása Irak létező atomprogramjára utalnak (bár a CIA-n belül többen rámutatnak, hogy a csövek mérete jelentősen eltér az atomtechnológia igényeitől).

Miután George W. Bush többszöri nyilatkozata szerint Irak atomfegyver előállításán dolgozik, és az USA ezzel az ürüggyel 2003-ban háborút indít ellene, Wilson cikket közöl a The New York Timesban, amiben ezeknek a vádaknak az alaptalanságára mutat rá.

Nem sokkal később a CIA felfedi, hogy Valerie Plame CIA-ügynök és kirúgják az állásából, ezzel a média kereszttüzébe helyezik. A család fenyegető telefonhívásokat kap. A Valerie Plame által irányított, folyamatban lévő akciókat leállítják (ennek során iraki atomtudósok halnak meg). A Valerie elleni támadások hátterében a CIA-nál dolgozó nemzetbiztonsági tanácsadó, Scooter Libby tevékenysége áll, akinek az volt a feladata, hogy az Irakra vonatkozó igazságot a lehető legtovább elleplezze. Plame és Wilson házassága is meginog a történtek után, mivel Wilson nem adja fel a harcot az igazságért, és a tévében nyilatkozik. A gyermekei biztonsága érdekében Valerie két kisgyerekével a szüleihez utazik. Wilson végül meggyőzi feleségét arról, hogy ki kell állniuk az igazságért. Valerie tanúvallomást tesz a kongresszusi bizottság előtt.

Scooter Libbyt Plame személyazonosságának felfedése miatt 2,5 év börtönre és 250 ezer dollár pénzbüntetésre ítélik, de a büntetést Bush elnök saját hatáskörben enyhíti.

Ha szeretnéd HD minőségben nézni a filmet, felugró reklámablakok, hirdetések nélkül, és nem szeretnél virust kapni a gépedre az Online filmek megosztó oldalairól, akkor itt jobb oldalt klikk a kis képre....
     

Ha a szokott módon néznéd kisebb sávszéleséggel a youwatch szerveréről, akkor azt lenti lejátszóablakban a középsó reklám felület kiiktatása után teheted meg, ennél részletesebb leírás a működésről, lásd a lejátszó ablak alatt...Vissza a tartalomhoz