jannat - Bollywood Movie

Tartalomhoz ugrás
filmadatlap > j
Rendező: Kunal Deshmukh
Producer: Mukesh Bhatt
Forgatókönyv: Sanjay Masoom, Vishesh Bhatt
Zeneszerző: Pritam Chakraborty, Kamran Ahmed
Operatőr: Manoj Soni
Vágó: Deven Murudeshwar


Szereplők:
Emraan Hashmi (Arjun Dixit)
Sonal Chauhan (Zoya)
Shakeel Khan (Shadaab)
Sameer Kochhar (ACP Shekhar Malhotra)
Vishal Malhotra (Vishal)
Vipin Sharma (Arjun's dad)
Javed Sheikh (Abu Ibrahim)Arjun, a kispályás kártyajátékos csak álmodozik Jannat-ról, azaz a mennyországról, ahová már beleképzelte álmai  királynőjét is. A baj csak az, hogy se lakás, se ház, se pénz, se királynő sincs a láthatáron. Helyette van viszont rengeteg  kártyaadósság és bujkálás az alvilági hitelezők elöl. Barátja, Shekhar minden bajban mellette áll, bár néha-néha  figyelmezteti Arjunt, hogy vigyázzon, mert merészségével és szemtelen viselkedésével egyszer még pórul járhat.

Így telnek Arjun hétköznapjai, mikor is egy nap, egy bevásárlóközpontban megpillantja álmai hercegnőjét. Zoya csak  úgy nézelődik a szebbnél szebb holmik között, vágyakozó tekintetét nem tudja levenni egy gyönyörű gyémántgyűrűről.  Arjunt azonnal meglőtte a szerelem nyila, elhatározza, megszerzi a gyűrűt a lánynak és feleségül kéri. Még egy  adósságot a nyakába vesz, megveszi a gyűrűt, és kinyomozza, hol lakik a lány. Zoya persze először nemet mond a heves közeledésre, de nem kell sok idő neki, hogy Arjun szerelemtől vágyakozó tekintetétől elolvadjon.
A királynő már megvan, most már csak a mennyország hiányzik. Ehelyett viszont csak 5 perce van, hogy megadja  adósságát az egyik alvilági nagyfőnöknek, különben búcsút mondhat az életének. Ülnek egy kocsmában. Mélyen egymás szemébe néznek. Az idő telik. Most a nagy dumájával már nem megy sokra, sürgősen cselekedni kell. Körbenéz a  helységben és elkezdi figyelni a tévében a krikett meccset. Észreveszi, hogy  a kocsmában nagyban zajlik már a fogadás  a mérkőzés eredményére. Utolsó esélyként a maradék 2 percében még egyszer kölcsönkér a már roppant dühös  hitelezőtől, megígérve neki, hogy az amúgy sem kis összeg négyszeresét kapja vissza 2 perc múlva. A hitelező maga se  tudja miért, rááll a dologra, és 2 perc múlva Arjun szabadon és gazdagon távozik a kocsmából.
Nem sokkal ezután Arjun és Shekar „vállalkozása” beindul. Titkos fogadásokat kötnek a krikett meccsekre, és a szó  szoros értelmében dől hozzájuk a pénz, amitől a fiúk úgy érzik, hogy ők a világ urai. Zoya ebből az egészből csak annyit érzékel, hogy nagyon boldog szerelme mellett, aki nap mint nap drága ajándékokkal halmozza el.
Egy nap Arjunt egy  Ibrahim nevezetű, Dél Afrikában élő milliárdos keresi fel. Ajánlata van a számára, és nem is  akármilyen. Ráveszi Arjunt, hogy fogadjanak nagyobb tételben az éppen akkor játszódó meccsekre, de ehhez  Arjunnak át kell költöznie az országba. Hősünk nem sokáig gondolkodik, fogja Zoyat,  kiveszi a lányt a munkából és  átköltöznek Cape Town-ba. Életük pillanatok alatt gyökeresen  megváltozik, ahogy beköltöznek egy gyönyörű házba,  egy gyönyörű országban. Arjun elérte a hőn áhított mennyországot. Mérhetetlenül gazdag lett, mellette szíve királynője,  kell ennél több? Bizony kell, mégpedig a biztonság, mert az nincs. A rendőrség titkon Arjun nyomában van. Egy idő után már Zoya sem boldog, mivel Arjun soha nincs otthon, és ha igen, akkor is a tévét bámulja.

Hirtelen a mennyországból maga a pokol lesz.
A rendőrfelügyelő megtalálja  Zoya-t és mindent elmond neki. Elmondja, hogy Ibrahim abból a pénzből, amit Arjun-nal keresnek a fogadásokon, fegyverekkel és drogokkal kereskedik. A lány teljesen összezavarodik, magányában, bánatában és mérhetetlen csalódottságában feladja szerelmét a rendőrségnek.
Arjun 3 hónapot tölt a börtönben, mire Ibrahim kihozza. Zoyat feledni nem tudta, de haragja se múlt el, amiért feladta. Mikor újra egymásra találnak Arjun megfogadja, felhagy régi életmódjával és csakis a tisztességes úton halad tovább. Ez egy darabig sikerül is neki. Zoya-val szépen élnek újból nagy boldogságban, de a pénz nélkülözése hamar nagy problémává válik a gazdagságot kedvelő Arjun számára. Mikor Zoya bejelenti, hogy gyermeket vár, Arjun elhatározza, hogy még egy utolsó üzletet köt Ibrahim-mal, hogy leendő családja jövőjét bebiztosítsa.
Az utolsó üzlet azonban nem úgy sül el, ahogyan Arjun azt elképzelte. Véletlen gyilkosság történik, és mivel a gyanú  rögtön rá terelődik, a fiú menekülni kényszerül. A rendőrség persze a nyomában van, de utolsó erejével még megkéri  Zoyat találkozzon vele, és szökjenek el. Zoya elmegy a megbeszélt helyre, de mire Arjun is odaér, már a rendőrség is  várja egy nagyobb kommandócsoport kíséretében. Körbeveszik az élesre töltött fegyverek, Zoya pedig kétségbeesetten könyörög Arjunnak, hogy adja fel magát, a játéknak vége, innen már úgysincs menekvés. Arjun leteszi fegyverét, de a gyűrű, amivel Zoya kezét szerette volna megkérni, kiesik a zsebéből  a földre, közvetlenül a fegyver mellé. Arjun zavartan figyeli, mi fog most történni, de pár másodperc után már csak egy dologra tud gondolni. Meg kell kérnie Zoya kezét, és át kell adnia a gyűrűt szerelmének. Lassan lehajol a gyűrűért és... és...és...  brühühü,brühühü (papírzsepit itt már elő kell venni)
A történetíró nem ad még egy esélyt a szerelmeseknek, és meghozza ítéletét.

A Jannat végén vegyünk néhány mély levegőt, lassan fújjuk ki, nyugodjunk meg, és azonnal szerezzük be a film zenéjét.  Pritam Chakraborty ugyanis megint remekelt.  
Ha szeretnéd HD minőségben nézni a filmet, felugró reklámablakok, hirdetések nélkül, és nem szeretnél virust kapni a gépedre az Online filmek megosztó oldalairól, akkor itt jobb oldalt klikk a kis képre....
     

Ha a szokott módon néznéd kisebb sávszéleséggel a youwatch szerveréről, akkor azt lenti lejátszóablakban a középsó reklám felület kiiktatása után teheted meg, ennél részletesebb leírás a működésről, lásd a lejátszó ablak alatt...Vissza a tartalomhoz