jodhaaakbar - Bollywood Movie

Tartalomhoz ugrás
filmadatlap > j
Rendező: Ashutosh Gowariker
Producer: Ronnie Screwvala, Ashutosh Gowariker
Forgatókönyv: Haidar Ali
Zeneszerző: A. R. Rahman
Operatőr: Kiran Deohans
Vágó: Ballu Saluja

Szereplők:
Hrithik Roshan (Jalaluddin Mohammad Akbar)
Aishwarya Rai Bachchan (Jodhaa Bai )
Sonu Sood (Sujamal)
Poonam Sinha (Mallika Hamida Banu )
Suhasini Mulay (Rani Padmavati)
Ila Arun (Maham Anga)
Raza Murad (Shamsuddin Atka Khan)
Kulbhushan Kharbanda (Raja Veer Bharmal)
Surendra Pal (Rana Uday Singh)
Rajesh Vivek (Chughtai Khan)
Pramod Moutho (Todar Mal)
Vishwa S. Badola (saadir Adaasi)Jodhaa-Akbar (2008) indiai film, idén februárban mutatták be. A producer-rendező Ashutosh Gowariker, akit a Lagaanért Oscarra jelöltek 2001-ben. Főszereplők Hrithik Roshan, Aishwarya Rai Bachchan, Abir Abrar. Zeneszerző A. R. Rahman. A film egy romantikus történet a muszlim Mughal uralkodó Akbar és hindu hercegnő felesége (Jodhabai) között, valós események alapján. Komoly történelmi kutatást végeztek a 16. századi történet felelevenítéséhez, bár a nagyja fikcionális. Kellékek, díszletek terén sem aprózták el, a filmben 100 ló, 80 elefánt, 55 teve és 400 kg. arany látható.

 

Hát, hiába a sok csicsás díszlet, így John Woo Red Cliffjének másnapján elég gagyinak hat az indiai film statisztaserege által mímelt csatajelenet. Eleinte a színészi játék sem győzött meg, és a sztori sem ragad magával. Az éneklős részeket már előre terveztem átpörgetni, reméltem, jó hosszúak lesznek, hogy minél többet lespóroljak a három órás filmből. A kardvívó jelenetek is olyan esetlenek, hogy komolyan visszasítom Kelly Chen párbajait. A két főszereplő megjelenésével aztán javul a film, de a sztori továbbra is zavaros, a politikai történések, vezérek vitái, csaták, melléktörténetek nem nagyon viszik előre a filmet. A végén még a zenés betétek voltak a felüdülés :) A film a közepétől kezd érdekesebbé válni, a kulturális különbségek és a királyi pár közti kapcsolat bemutatásával, aztán egyre izgalmasabb fordulatokkal ér kiszámítható véget.
Ha szeretnéd HD minőségben nézni a filmet, felugró reklámablakok, hirdetések nélkül, és nem szeretnél virust kapni a gépedre az Online filmek megosztó oldalairól, akkor itt jobb oldalt klikk a kis képre....
     

Ha a szokott módon néznéd kisebb sávszéleséggel a youwatch szerveréről, akkor azt lenti lejátszóablakban a középsó reklám felület kiiktatása után teheted meg, ennél részletesebb leírás a működésről, lásd a lejátszó ablak alatt...SEGÍTSÉG a film lejátszásához:
- Zárd be középen a reklámot.
- Nyomd meg a lejátszás gombot.
- A felugró ablakokat bezárhatod.
- Ha a videó akadozik, érdemes megállítani, és várni egy kicsit, amíg a videó egy része be nem töltõdik.
Vissza a tartalomhoz