mohenjodaro - Bollywood Movie

Tartalomhoz ugrás
filmadatlap > m
Rendező: Ashutosh Gowariker
Producer: YSiddharth Roy Kapur, Sunita Gowariker
Forgatókönyv: Ashutosh Gowariker, Preeti Mamgain
Zeneszerző: A. R. Rahman
Operatőr: C. K. Muraleedharan
Vágó: Sandeep Francis


Szereplők:
Hrithik Roshan (Sarman)
Pooja Hegde (Chaani)
Kabir Bedi (Maham)
Arunoday Singh (Moonja)
Suhasini Mulay (Laashi)
Nitish Bharadwaj (Durjan)
Kishori Shahane (Bima)
Sharad Kelkar (Srujan)
Manish Chaudhary (Priest)
Narendra Jha (Jakhiro)
Shaji Chaudhary (Kulka)


Mohenjo Daro város nevének jelentése a „halottak dombja".
Az egykori várost Kr.e. 2500 és 2100 között az Indus partján élő Harappá-kultúra népe építette, akik a termékeny folyóvölgyben öntözéses gazdálkodást alakítottak ki. Mohendzsodáro ma is látható romjai hihetetlen várostervezői képességről árulkodnak.
A film a Kr. e. 2500-1700 között fénykorát élt Indus-völgyi civilizáció lakóinak életét mutatja be, a történelmi hűségre törekvő díszletek között.[1]
Ebbe a "világvárosba" érkezik időszámításunk előtt 2016-ban Sarman, egy szegény indigó termesztő (Hritik Roshan), hogy eladja terményét. Az első pillanattól kezdve ismerősnek találja a várost kívülről és belülről egyaránt. Nagybátyja ellenzi, hogy a kapzsiságáról híres városba menjen, de mivel megakadályozni nem tudja azzal a tanáccsal látja el, hogy ne bízzon senkiben, és átad egy aranyból készült egyszarvút ábrázoló pecsétet, melyet csak élet-halál
kérdése esetén vehet elő.
Minél többet lát a lenyűgöző városból, annál erősebben jelentkező látomásai támadnak. Sétája során vágtató lovaktól menti meg a város főpapjának a lányát. Szerelmes lesz első látásra melyet Chaani (Pooja Hegde) is viszonoz, ám lányt a várost irányító diktátor (Kabir Bedi) a fiának szánja.
A Sarmannak meg kell küzdenie a város gazdag vezetőjével és a fiával Chaaniért, s miután megtudja a Főpaptól, hogy mi köze van a családjának Mohenjo Darohoz, arra is választ kap, hogy miért jelenik meg álmában mindig az egyszarvú.  
A film végére természetesen győz a szerelem és az igazság, valamint a város lakosságát is sikerül megmenteni, miközben tanúi lehetünk a Gangesz születésének.


[1] Az eredeti település hihetetlen várostervezői képességet mutat: csatornázott volt, közkutakkal rendelkezett, ismerték a vízöblítéses árnyékszéket. A filmben látató a hétköznapi tevékenységek, állat tenyésztés, öntözéses földművelés, indigó termesztés, vásárok, ünnepek.
A maga idejében a metropolisz urbanisztikai szervezettsége, építési módszerei és a kb. 40 000 fős lakosságot kiszolgáló közszolgáltatásai csak a kétezer év múlva, a római császárság idején alakult ki Európában.
Ha szeretnéd HD minőségben nézni a filmet, felugró reklámablakok, hirdetések nélkül, és nem szeretnél virust kapni a gépedre az Online filmek megosztó oldalairól, akkor itt jobb oldalt klikk a kis képre....
     

Ha a szokott módon néznéd kisebb sávszéleséggel a youwatch szerveréről, akkor azt lenti lejátszóablakban a középsó reklám felület kiiktatása után teheted meg, ennél részletesebb leírás a működésről, lásd a lejátszó ablak alatt...Vissza a tartalomhoz