okkadu - Bollywood Movie

Tartalomhoz ugrás
filmadatlap > o
Rendező: Gunasekhar
Producer: M.S. Raju
Forgatókönyv: Gunasekhar
Zeneszerző: Mani Sharma
Operatőr: Sekhar V. Joseph
Vágó: A. Sreekar Prasad


Szereplők:
Mahesh Babu (Ajay)
Bhoomika Chawla (Swapna)
Prakash Raj (Obul Reddy)
Chandramohan (Dashardharami Reddy)
Rajan P. Dev (Home Minister)
Geetha (Vasundhara)
Baby Niharika (Asha)
Venkateswara Rao Paruchuri
Mukesh Rishi (
DCP Vijay Varma)
Telangana Sakuntala

Dharmavarapu Subramanyam (passport officer)

Ajay (Mahesh Babu) Hyderabad óvárosában Charminarban él, közvetlenül a Chahar Minar (Négy Torony) épülete mellett. Apja Vijay Kumar rendőrkapitány (Mukesh Rishi) azt szeretné, ha rendőr lenne, de Ajayt leginkább az utcai verekedések, és a kabaddi (indiai csapatjáték) érdekli. Utóbbiban elég szép eredményeket ér el, a charminari csapat kapitányaként bejutnak a döntőbe, Kurnool ellen kell játszaniuk. Ajay a meccsre azonban már nem jut el, mert Kurnool kellős közepén egy bajbajutott lány, Swapna (Bhoomika Chawla) segítségére siet, aki kétségbeesetten menekülne el erőszakos kérője, Obul Reddy (Prakash Raj) elől. Egészen Hyderabadig futnak, ahol Ajay a saját ruhásszekrényében rejti el a lányt, nem is sejtve, hogy Reddy bátyja a belügyminiszter, és így apjának felettese is.

Kabaddi
Indiai csapatjáték. A kiejtésnél a hangsúly az utolsó szótagon van.
Tizen vagy ennél többen játszák. A játékosok két csapatra oszlanak, és egy választóvonal két oldalán, a vonaltól 7-10 méterre felsorakoznak. Az elválasztóvonal lehet kövekből, homokból, festék maszkolószalagból ha beltéren vagyunk.

A játék azzal kezdődik, hogy az egyik csapat valamelyik játékosa (raider) megközelíti a választóvonalat és alkalmas pillanatban átfut az ellenfél térfelére. Mialatt odaát van folyamatosan kiáltoznia kell: Kabaddi! Kabaddi! Ám csak addig tartózkodhat az ellenfél területén amíg anélkül tud kiáltozni, hogy levegőt kelljen vennie! Az a feladata eközben, hogy kezével vagy lábával megérintsen egy ellenséges játékost, és azután visszameneküljön a saját térfelére. Ha kifogyott a lélegzetből menekülnie kell, mert most az ellenfél megfoghatja. Még ez esetben is megszabadulhat, ha akár egyik kezét vagy lábát át tudja tenni a határvonalon, mert ilyenkor szabadon kell őt engedni.

Miután a támadó játékos sikerrel visszatér, a másik csapatnak az a játékosa akit ő megérintett vagy aki őt először megragadta, kiesik a játékból. Ha pedig elfogták, a megtámadott csapat egy tagja lesz az új támadó. Így megy mindaddig amíg az egyik csapat el nem veszti minden játékosát.

SEGÍTSÉG a film lejátszásához:
- Zárd be középen a reklámot.
- Nyomd meg a lejátszás gombot.
- A felugró ablakokat bezárhatod.
- Ha a videó akadozik, érdemes megállítani, és várni egy kicsit, amíg a videó egy része be nem töltõdik.
Vissza a tartalomhoz