urumi - Bollywood Movie

Tartalomhoz ugrás
filmadatlap > u
Rendező: Santosh Sivan
Producer: August Cinema, Prithviraj Sukumaran, Santosh Sivan, Shaji Nadesan
Forgatókönyv: Shankar Ramakrishnan
Zeneszerző: Deepak Dev
Operatőr: Santosh Sivan
Vágó: A. Sreekar Prasad


Szereplők:
Prithviraj Sukumaran (Chirakkal Kelu Nayanar)
Prabhudheva (Vavvali )
Genelia D'Souza (Arakkal Aysha)
Nithya Menon (Chirakkal Bala)
Jagathi Sreekumar (Chenichery kurup)
Vidya Balan (Bhoomi)
Tabu
Ankur Khanna (Bhanu Vikraman)
Alexx O'Nell (Estavio de Gama)


Maga a sztori  egy olyan időszakban játszódik, amiről mi európaiak nem sokat tudunk. Ez pedig Vasco de Gama harmadik indiai útja, aminek a végén meg is halt Kochinban (1524), állítólag szívrohamban.
Érdekesen indul, két eléggé legatyásodott fiatalról szól Krishna Das (Prithviraj) és legjobb barátja Thanseer/Tarzan(Prabhu Deva) hirtelen megtudják, hogy Krishna Das földjét nem adták el a szülők, bérbe volt adva, a bérleti idő lejárt, a föld szabadon eladható. Mint kiderül hatalmas földterületről van szó, de mikor Krishna odautazik, elrabolják. Elrablója egy törzsi vezető Thankachan (Arya), aki nem engedi szabadon addig, amíg el nem meséli Krishnának, hogy honnan is származik, kik voltak az ősei, akik urumival (ez egy szablyaszerű, görbe kard, ami hajlékony fémből készül, úgy használják, mint az ostort) harcoltak a portugálok ellen.
És akkor vált a kép, ugrunk csaknem 500 évet, a történetben királyok, hercegek, hercegnők, árvaságra jutott örökös, kinyilatkozások, tíz harcossal felérő amazon, Vasco de Gama és fia Estavio, politikai intrikák, háttéralkuk, fegyverkereskedelem, tengeri engedélyek, és mindenekelőtt a bors hatalma. Csaták, küzdelmek, cselvetések, börtön, szöktetés, nők elrablása, gyermekek megerőszakolása, ópiumtól zavaros király, és fegyvert ragadó földművesek. Szóval lenyűgözően érdekes történet, és mivel elég kevés információ van de Gama utolsó útjáról, én elfogadom, így is történhetett. A chirakkal és arakkal törzsek egymás közötti torzsalkodása több mint hihető.
Ha szeretnéd HD minőségben nézni a filmet, felugró reklámablakok, hirdetések nélkül, és nem szeretnél virust kapni a gépedre az Online filmek megosztó oldalairól, akkor itt jobb oldalt klikk a kis képre....
     

Ha a szokott módon néznéd kisebb sávszéleséggel a youwatch szerveréről, akkor azt lenti lejátszóablakban a középsó reklám felület kiiktatása után teheted meg, ennél részletesebb leírás a működésről, lásd a lejátszó ablak alatt...Vissza a tartalomhoz