viceroyshouse - Bollywood Movie

Tartalomhoz ugrás
filmadatlap > v
Rendező: Gurinder Chadha
Producer: Paul Mayeda Berges, Gurinder Chadha, Deepak Nayar
Forgatókönyv: Paul Mayeda Berges, Moira Buffini, Gurinder Chadha
Zeneszerző: A. R. Rahman
Operatőr: Ben Smithard
Vágó: Victoria Boydell


Szereplők:

Hugh Bonneville (Lord Louis Mountbatten)
Gillian Anderson (Lady Edwina Mountbatten)
Manish Dayal (Jeet Kumar)
Huma Qureshi (Aalia Noor)
Michael Gambon (Lord Lionel 'Pug' Ismay)
Om Puri (Ali Rahim Noor)
David Hayman (Ewart)
Simon Callow (Cyril Radcliffe)
Denzil Smith (Muhammad Ali Jinnah)
Neeraj Kabi (
Mahatma Gandhi
)

Tanveer Ghani
(
Jawaharlal Nehru
)
Lily Travers (
Pamela Mountbatten )


A film története szerint 1947-ben Lord Mountbatten a Viceroy azt a feladatot kapja, hogy adja vissza India függetlenségét.
India és Pakisztán múltjának fájdalmas fejezetét dolgozza fel a Viceroy’s House (Az alkirály háza) című történelmi film.
A britek kivonulását követően 1947-ben India mohamedán többségű tartományaiból megalakult Pakisztán. A két ország közötti hindu-muzulmán népességcsere során millióknak kellett elhagynia otthonát, a rendező nagyszüleinek is. Gurinder Chadha azonban már Nagy-Britanniában született, ahová a mai Pakisztánból menekült el a családja.
Gandhi minden erővel próbálta megakadályozni a különválást. Ám amikor az a Mountbatten-terv értelmében mégis megtörtént, engedményeket próbált kiharcolni az Indiában maradt iszlám hitű kisebbség számára, amiért megölte egy szélsőséges hindu nacionalista.
-14 millió embernek kellett elhagynia az otthonát. A modernkori történelem legjelentősebb migrációjában csaknem kétmillióan haltak meg. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a filmmel emléket álllíthatunk ezeknek az embereknek – magyarázta Manish Dayal színész.
Mohandász Karamcsand Gandhi, híveitől kapott nevén Mahátma Gandhi az erőszakmentességet hirdetve, oroszlánrészt vállalt a független India megteremtésében, ám az ország kettéosztását nem tudta megakadályozni. Mindez épp 70 éve történt.
Lord és Lady Mountbatten figuráját Hugh Bonneville és Gillian Anderson alakítja.
Ha szeretnéd HD minőségben nézni a filmet, felugró reklámablakok, hirdetések nélkül, és nem szeretnél virust kapni a gépedre az Online filmek megosztó oldalairól, akkor itt jobb oldalt klikk a kis képre....
     

Ha a szokott módon néznéd kisebb sávszéleséggel a youwatch szerveréről, akkor azt lenti lejátszóablakban a középsó reklám felület kiiktatása után teheted meg, ennél részletesebb leírás a működésről, lásd a lejátszó ablak alatt...Vissza a tartalomhoz